A „csináld magad” koncepciója nagyon vonzó lehet, különösen az otthoni fejlesztések terén. A többség úgy véli, hogy a „Hogyan” oktatóprogramok az interneten a költségek megtakarításának kulcsa, hiszen ha az oktatóvideókon szereplő nő vagy férfi meg tudta csinálni, akkor nyilván mi is meg tudjuk. Azonban a költségek, amelyek akkor érhetik ha tönkretesz valamit, végzetes lehet. Lényeges tudni, hogy ha úgy gyanítja, hogy a kazán vagy a gázkészülék hibás, akkor soha nem szabad megragadni a szerszámosládát, mert szakértelem nélkül garantáltan nem tudja majd megoldani a problémát.

Ez rendkívül fontos, mivel Ön és az ön szerettei lesznek veszélyben ha nem vigyáz. Ha a gázmunkát nem egy regisztrált szakember végzi el, akkor például gázszivárgások is keletkezhetnek. Még akkor is, ha a földgáz nem mérgező, nagyon tűzveszélyes, ami azt jelenti, hogy otthona hajlamos a robbanásokra, amelyeket egy apróság is kiválthat és máris kész a baj. Emellett a tüzek kockázatával is szembe kell néznie. A kormányzati statisztikák bizonyítják, hogy a véletlenszerű tüzek mögött álló okok a nem megfelelő gázkészülékek, például a tűzhely. A robbanásveszélyre is jobb ha felkészül.

Gázmunkálatok házilag

Gázmunkálatok házilag

A robbanásokat általában a gázszivárgás okozza, amelyet rosszul felszerelt gázkészülékek indítanak el, és ezek a robbanások halálosak és általában a szomszédos épületekre is hatással vannak. Ott van persze a szén-monoxid mérgezés is ami szintén egy valós és komoly dolog. A szénmonoxid olyan gáz, amelyet nagyon nehéz észlelni, mert nincs szaga vagy színe. Mivel a szivárgása rendkívül veszélyes, és a szagtalan természetéből adódóan akár az Ön alvását is mérgezheti, gyakran „csendes gyilkosnak” nevezik. A házi praktikák és otthoni megoldások tehát kétségkívül akár életveszélyesek is lehetnek. Szóval, hogyan kell ezeket kijavítani?

Annak érdekében, hogy Ön és családja biztonságban maradhasson, mindig válasszon egy gázbiztonsági regisztrált szakembert, aki vállalja a gázmunkák elvégzését a házban. Minden regisztrált gázmérnök egy személyi igazolvánnyal rendelkezik, amelynek egyedi engedélyszáma bizonyítja a legitimitását. Manapság már találni olyan szakembereket akik a nap 24 órájában rendelkezésre állnak és évente 365 napon át biztosítják hogy hívásra az összes házi gázkészülék szolgáltatásának telepítését, javítását és karbantartását elvállalják. Még akkor is, ha otthonában nincs gázveszély, fontos, hogy rendszeres karbantartási ellenőrzést kérjen a hatékony és biztonságos gázfelhasználás érdekében. Minden gázbiztos regisztrált mérnököt rendszeresen kiképezik, hogy tudásukat naprakészen tartsák, és a legbiztonságosabb szolgáltatást kínálják Önnek.