Az elektromos fűtőtest egy összetett, de mégis minden ház számára nélkülözhetetlen eszköz. Mivel ennyire komplexek, néha különböző problémák a fűtőelem hibás működését okozhatják. Azonban egy olyan elektromos fűtőberendezést, ahol a ventillátor működik, de nincs hő, általában egy összetettebb probléma okozza.. Az elektromos melegítőnek több különféle eleme van, amelyeket meg lehet vizsgálni a probléma meghatározásakor.

Hibaelhárítás

Ha a fűtőberendezés semmiféle hőt nem termel, akkor valószínűleg a ház elektromos rendszerének csökkent a teljesítménye. A fűtőberendezés elektromos rendszerének teszteléséhez ki kell próbálnia az elektromos szervizpanelt, a fémdobozt, amely elosztja az energiát az otthoni áramkörrel. Ha a tápellátás jól működik, akkor a következő lépés az egység termosztátjának ellenőrzése. Nyilvánvaló, hogy először ellenőrizni szeretné, hogy a termosztát a megfelelő hőmérsékletre van-e beállítva. Ha ezután semmi sem történik, ellenőrizze, hogy a termosztát valóban szabályozza-e az egység hőmérsékletét.

Kezdetben érdemes megtisztítani vagy újracsatlakoztatni a termosztát vezetékeit. Ezután ellenőrizze a hőbiztosítékot, és ellenőrizze, hogy nem hibás-e, valamint szükség esetén cserélje ki a biztosítékot egy újra. Végül keresse meg a termosztát időzítőjét (a képernyő, amely szabályozza a termosztát aktiválását), és megtudhatja, működik-e vagy sem. Itt ellenőrizheti például, hogy az időzítő áramkörei megfelelően vannak-e csatlakoztatva a termosztáttal. Maguk a fűtőelemek szintén a problémát jelenthetnek. A fűtőelem részei alapvetően nem csupán egyszerű elektromos tekercsek, ezeknek a tekercseknek a célja az, hogy villamos energiát hővé alakítsanak, de a tekercsek nem teljesítik céljukat, ha leégnek, megszakadnak vagy elkopnak, tehát ez is okozhat problémát az elektromos fűtőtestben, ami miatt bár a ventillátor működni fog, de hőre nem lehet számítani.